01 November 2011

Gian!

Gian di disini bermaksud ketagih. Jadi bila berjalan - jalan ke blog orang. Aku dapat rumuskan ada sesetengah orang yang gian terhadap perkara yang disukai.*ayat skema sikit*.


Macam aku memang ada gian tersendiri. Gian aku, gian nak main game. Kalau tengok dalam laptop aku ni, dapat tengok ada beberapa jenis game yang dah diinstall. Nasiblah laptop aku ni power. Boleh support game - game yang terkini. Kalau lama tak berupdate tu, aku tengah layan game lah tu. Faham - faham sudah...;p

Tapi rasa macam nak tukar gian yang barulah. Kalau tengok pada entri ini, aktiviti ni boleh buat gian jugak. Mujur rumah aku jauh dari tempat ni. Kalau tak, mau hari - hari aku pergi.


Tapi tak boleh lawan gian ayah aku. Dia masa muda lagi dahsyat. Setiap bulan akan ke Tasik Banding di Perak untuk memburu dan memancing. Dapat jugalah merasa daging kijang. Sedap. Masa tu kijang masih banyak lagi. Tak boleh dikira sebagai pupus. Sekarang mungkinlah kot. Lagipun ayah aku dah tak pergi buat aktiviti tu lagi dah. Almaklumlah, tak de geng.

Gian berblog belum jadi keutamaan lagi. Sebab aku berblog bila tangan rasa gatal nak mencoret sesuatu. Dan juga kalau aku ada benda nak di kongsi. Mungkin bila aku dah tak gian pada aktiviti yang lain, aku boleh tumpu pada dunia blog saja. Sekarang belum lagi kot. Banyak benda lagi yang tak di explore. Sebab tu aku tak kisah ada orang baca atau tak blog aku. Sebab aku belum gian pada trafik blog...Hihihi


p/s: Tarikh hari ni cantik. Jangan pulak ada yang gian pada nombor atau tarikh...;p

No comments:

Post a Comment