11 October 2011

10 Cara Anda Tahu Anak Anda Bakal Pekerja Microsoft Corp.

Kalau ada anak, mesti setiap ibubapa membayangkan anak - anak bila dah besar nanti akan kerja apa. Kebanyakkan ibubapa mengharapkan anak - anak supaya ikut jejak langkah mereka.

Tak kurang jugak nak anak mereka kejar impian ibubapa yang tak tercapai dan berharap supaya anak - anak dapat capai impian mereka sendiri.


Macam mana kalau kita nak tahu kecenderungan anak - anak bila dah besar nanti. Kat sini aku kongsi macam mana nak tahu anak - anak kita bakal bekerja di Microsoft Corp. Syarikat terkemuka dunia:

  1. Mereka lebih menyukai Windows.com dari Disney.com
  2. Mereka lebih suka make over avatar mereka dalam Xbox dari diri mereka sendiri.
  3. Mereka menggunakan Microsoft Powerpoint untuk beritahu mereka ada mainan baru.
  4. Sejak bayi lagi mereka suka Microsoft Arc Touch Mouse daripada botol susu.
  5. Mereka lebih suka Internet Explorer dari Dora The Explorer.
  6. Lebih suka berjumpa kawan melalui Video Chat Messenger di dalam PC mereka.
  7. Mesti dengar bunyi Windows Start ketika hendak tidur.
  8. Berlari keliling rumah sambil menjerit "Developers! Developers! Developers!".
  9. Menggunakan Bing untuk buat kerja rumah Matematik mereka dari menggunakan kalkulator.
  10. Menukar Windows 7 theme anda kepada Justin Bieber.


Ini hanya main - main je, tapi kalau betul mungkin boleh galakkan mereka. Mana tahu, kerja dengan Microsoft betul - betul. Boleh kaya tu.

p/s: maaf kalau salah terjemahan, yang asal sila klik sini.

1 comment: