28 September 2011

Template Baru Blogger

Baru - baru ni, Google melalui blognya Blogger Buzz memperkenalkan tujuh template baru yang terdapat di dalam pilihan Dynamic Views.


Antara pilihan yang terdapat dalam Dynamic Views adalah "Classic", "Sidebar", "Flipcard", "Magazine", "Mosaic", "Snapshot", dan "Timeslide".

Dengan Dynamic Views, anda boleh lihat entri - entri lama bila anda skrol sampai ke bawah dengan tiada lagi fungsi "older post".

Selain itu, blog juga kelihatan kemas dengan gambar yang akan loading bila anda skrol, dan nama penulis, tarikh dan label di bawah setiap entri. Loading pada blog anda juga 40% lebih cepat.

Dalam Dynamic Views juga, pelawat yang melawat blog anda boleh memilih template yang disukai untuk membaca entri anda. Dengan hanya klik pada tab di sebelah kiri blog anda.

Anda masih lagi boleh customize blog anda, seperti menambah header dan ubah warna blog anda. Akan datang Blogger akan menambah fungsi customize pada blog. Tetapi butang follower dan widget - widget yang lain tiada di dalam template yang baru ini.

Jadi sesiapa yang berminat bolehlah cuba. Hanya log in ke blog, pergi ke Template dan pilih Dynamic Views.
No comments:

Post a Comment