27 August 2011

Selamat Sampai

Alhamdulilah, setelah kelam kabut nak berkejaran ke stesen bas. Akhirnya aku selamat sampai ke kampung halaman.

Dapat naik bas 2 tingkat, tapi seat nun di belakang. Tak kisahlah janji boleh balik kampung. Yang hairannya, kenapa ada seat yang banyak kosong, nak kata ada orang naik kemudian, takde pun. Ke ada orang batal last minute. Kalau tak nak naik bas, tak payahlah beli tiket. Tak pasal - pasal, tiket bas habis. *mood geram sebab tak dapat tidur dengan tenang dan tak selesa.*

Dalam perjalanan pun, jalan sesak dengan kereta. Aku sampai pun dalam pukul 10 pagi, selalunya subuh - subuh dah sampai kat kampung.


Ok, cukuplah bebel. Janji aku dah selamat sampai kat kampung.

Kepada perantau - perantau yang dalam perjalanan dan yang akan balik, selamat pulang ke kampung dan berhati - hati di jalanraya.

Pesanan ikhlas dari yang ikhlas....;p

No comments:

Post a Comment