22 August 2011

Minggu Last

Yeaa, tak lama dah. Minggu ni, minggu last kerja sebelum bercuti. Segala kerja yang patut dibereskan sebelum raya, kena siap minggu ni jugak.

Kerja - kerja jugak, shopping mesti pergi. Tengahari, bolehlah ambil masa pergi cari barang lagi. Sambil - sambil tu, menyibuk kat jalan TAR tu.

Masa ni la kita boleh tengok gelagat orang, terutamanya perempuan shopping last minute. Lagi seminggu raya, kira last minute jugak la.


Bila Ramadhan dah hampir ke penghujung, surau - surau dan masjid dah makin kurang jemaahnya. Ruginya kalau tak pergi terawih dalam malam last - last ni. Kalau tak nak pergi pun, boleh terawih kat rumah. Tapi kurang terasa la, kalau tak berjemaah.

Apa pun, minggu terakhir Ramadhan ni lah, terasa agak sibuk sikit. Dengan nak siapkan kerja sebelum bercuti, shopping barang mana yang tak cukup dan meningkatkan amalan di malam - malam terakhir...;p


No comments:

Post a Comment