31 July 2011

Ramadhan Kembali

Alhamdulilah, bersyukur ke hadrat Ilahi. Bertemu kembali dengan Ramadhan yang mulia. Diharap Ramadhan kali ini, penuh keberkatan dan amalan yang diterima.

Panjang umur kita berkat rahmat Allah S.W.T. Dan berjumpa kita dengan Ramadhan kali ini unutk mengutip setiap pahala dan keberkatan yang ada di dalam bulan Ramadhan.

Perbanyakkan amalan dan beribadat dengan penuh ketaqwaan. Peringatan bukan hanya untuk sahabat - sahabat sekalian. Juga peringatan untuk diri sendiri.

Walau ada kekurangan sepanjang berpuasa. Harap puasa kita diterima hendaknya. Kita hanya manusia. Walau syaitan dan iblis diikat sepanjang bulan Ramadhan. Harus diingat, NAFSU adalah penghalang kepada kita untuk berpuasa dengan sempurna. Kekang nafsu dengan ingatkan diri kita "AKU SEDANG BERPUASA".

Jangan jadikan nafsu sebagai alasan kita tidak berpuasa. Dan jangan jadikan kita berpuasa untuk mengurangkan produktiviti di dalam kerja dan pelajaran kita. Sedangkan Nabi Muhammad S.A.W berserta para sahabat berperang di bulan Ramadhan, inikan pula kita.

Semoga Ramadhan kali ini penuh barakah buat kita semua.


No comments:

Post a Comment