24 June 2011

Shopping Time

SALES + BARU GAJI = SHOPPING TIME
Formula baru untuk menghabiskan duit.
Hari ni hari Jumaat. Jadi rakan - rakan pejabat terutamanya WANITA, akan menggunakan formula ni bila lunch hour.

Dan sekarang diorang baru balik dari shopping. Tak cukup jari nak jinjing barang kat tangan. Penuh tangan. Itu tak termasuk hujung minggu lagi, bila semua keluar pergi membeli - belah.

Aku pun berhajat nak beli barang serba sedikit. Tapi kalau ikut nafsu, seribu ringgit tu selamba je keluar dari dompet. Kena buat shopping list la. Baru boleh kontrol sikit nafsu nak membeli.


Ada hari tu, aku ikut kawan perempuan aku pergi shopping. Aku tergamam sekejap. Dia selamba je ambil barang dengan tak tengok harga. Rasa nak beli, dia beli je.

Aku tanya dia, "Biar betul ko nih?". Dia jawab, "Rilek ah, ni baru aktiviti memanaskan badan je." Hah, Biar betul???


Kalau macam ni cara dia shopping. Taubat aku nak ikut. Dah la memenatkan. Kalau aku takpe la. Hehehe.

Apa - apapun, shopping adalah salah satu terapi. Setuju tak?. Tapi kena berpada - pada. Jangan sampai jadi shoppaholic sudahlah...;p

No comments:

Post a Comment