23 March 2011

Satu Langkah

Hari ni keputusan SPM diumumkan. Seramai 9,239 calon dapat semua A dalam peperiksaan SPM.


Satu keputusan yang membanggakan. Sesiapa tergolong daripada mereka ni, sekalung tahniah di atas kejayaan korang.


Yang kurang berjaya, jangan sedih. Anggaplah ini salah satu dugaan yang ditempuhi untuk menjadi seorang manusia yang berjaya dalam hidup.


Selepas alam persekolahan, korang akan hadapi alam universiti, alam pekerjaan, alam perkahwinan, dan alam berkeluarga. Korang baru lepas alam persekolahan. Selepas ni cabaran dan dugaan akan lebih hebat lagi.


Banyak bukti menunjukkan, mereka yang ada matlamat, berjaya menghadapi masa depan dengan cemerlang.


Motivasikan diri agar kesilapan lalu dijadikan pedoman. Gagal sekali, bukan bererti gagal selamanya.


Jadi jangan bersedih buat yang kurang berjaya. Masa korang panjang lagi....


Perbaiki diri. Buktikan pada orang lain. Kegagalan hari ni bukan penentu kegagalan dalam hidup...Chaiyukk..;p






   

6 comments:

  1. tahniahh buat semua adik2 ku..:) terimbau2 kenangan amek spm nun jauh di negeri orang..:)

    meh ke rumah..
    ~dialog danish~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  2. tahniah buat mereka yg baru amik SPM dan bekas2 pengambil result SPM.. :PPP.. (xaci wish kat yg beru, yg lama pn nak jugak credit.. hehehe)

    ReplyDelete
  3. @-ilhamArman-
    wish kt yg baru la..biar bangga sket...
    yg lama dh basi..haha

    ReplyDelete
  4. arghhhhh....giler doe! aq spm bulan 11 nih.. xde preparation lansun doe!!!!! ape tips nak a ye??? http://asyrafinewz-asyrafinewz.blogspot.com/

    ReplyDelete