15 March 2011

Facebook Tutup Hari Ini

15 Mac....Tarikh yang dicanang - canang bahawa Facebook akan tutup. Dari 9 hb Januari lagi dengar Facebook akan tutup.

Semua ni gara - gara di canang oleh akhbar tabloid Weekly World News. So satu dunia pakat kelam kabut, tapi  sebenarnya tak de pun.


Rilek je aku bukak Facebook aku. Alasan Mark Zuckerberg nak tutup Facebook, pun tak logik. Dia kata dia stress nak uruskan Facebook. Padahal dia boleh bagi je kat orang lain. Kelakar lak aku dengar.

Kesimpulannya. Jangan gabra tak tentu pasal. Siasat kebenaran berita tu. Sama juga kalau korang dengar khabar angin mengatakan turunnya hujan radiasi yang berpunca daripada letupan nuklear kat Jepun tu.

Pakar sendiri dah kata, kemungkinan besar hujan tersebut takkan sampai ke Malaysia ni. Jadi be cool okay. Jangan lah gabra tak tentu pasal. Cari maklumat kesahihan berita tu , dah pasti baru sebarkan ke orang lain. Kalau korang was - was, baca ni.

Nilah bahayanya khabar angin ni. Berita tak betul senang je tersebar.

Renung - renungkan...

3 comments: